Primele containere și elemente de cazarmament destinate organizării unor puncte de triaj și de echipare/ dezechipare pentru personalul medical, destinate spitalelor din județul Suceava, au ajuns luni. La recepția acestora au fost prezenți prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, împreună cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, inspectorul-şef al ISU Suceava, col. Costică Gheață, şi şeful Serviciului Teritorial pentru Probleme Speciale Suceava, lt.col. Florin Crăciun. Materialele provin de la rezerva de stat și au fost solicitate de  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava.

Containerele vor ajunge la spitalele din județ pentru  organizarea punctelor de triaj observațional, izolarea potențialelor persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru organizarea unor sectoare de dezechipare a personalului medical, de decontaminare și dezinfecție a personalului. Județul Suceava a solicitat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, cu titlu gratuit, 10 construcții ușoare din elemente modulate, 10 radiatoare electrice, 200 de paturi, 200 de saltele, 600 de pături și 1.200 cearșafuri.

„Aceste măsuri luate la nivel administrativ vin în urma analizei activității din spitalele din județ privind activitatea de triaj observațional, care este necesar a fi desfășurată continuu, cu responsabilitate, indiferent de condițiile de timp și anotimp, mai ales în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 din ultima perioadă”, a transmis prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, printr-un comunicat de presă.

La nivel național, s-a aprobat acordarea din rezervele de stat, cu titlu gratuit, a unor produse, Spitalului de Urgență Gerota București, Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București, spitalelor din județele Argeș, Cluj, Caraș-Severin și Suceava, în vederea aplicării măsurilor de prevenire și limitare a transmiterii infecțiilor cu noul coronavirus.  

Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență Suceava și-a asumat responsabilitatea pentru cantităţile solicitate de la rezerva de stat, urmând ca după încetarea efectelor pandemiei, produsele să poată a fi folosite pentru protecţia populaţiei, în cazul apariţiei altor situaţii de urgenţă pe raza judeţului Suceava, cu menţinerea destinaţiei produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, din rezervele de stat.