Mai mult de jumătate dintre pacienții cu forme grave de Covid-19 internați în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au nevoie de ajutorul ventilatoarelor pentru a putea respira. Un număr atât de mare număr de pacienți ventilați mecanic nu s-a mai înregistrat din primăvară. Buletinul de presă transmis, luni, de Prefectura Suceava arată că în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava erau luni dimineață internați 192 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre care 58 prezintă forme severe, 16 au forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 9 pacienți sunt ventilați mecanic. Alți 104 pacienți prezintă forme medii ale bolii și 14 sunt cu forme ușoare. În spital sunt internați acum 525 de pacienți, dintre care 192 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 73 pacienți sunt în zona tampon și 260 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Spitalul Județean de Urgență Suceava dispune, la această dată, de 394 paturi libere, din care 38 pentru pacienți cu Covid-19, 231 în sectorul Non-Covid și 125 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi libere pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 23 ventilatoare libere, din care 5 pentru pacienți Covid-19.

 

Conform datelor transmise de Prefectură, luni dimineață au fost înregistrate 5 decese ale unor pacienți confirmați cu Covid-19: unul din  Dolhasca, unul din Dornești, unul din Frătăuții Noi, unul din Pătrăuți și unul din Vama.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 22 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 14 persoane declarate vindecate.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 89 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, la Câmpulung Moldovenesc - 24 pacienți cu Covid-19 și 4 persoane suspecte;  la Vatra Dornei - 15 pacienți cu Covid-19; la Spitalul Orășenesc Gura Humorului - 28 de pacienți cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus și la Spitalul de Boli Cronice Siret sunt internați 11 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

 

 353 de suceveni pozitivi sunt în izolare la domiciliu

 

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 359, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 89.

 Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 75.793, în ultimele 24 de ore fiind testate 85 de persoane.

În carantină sunt 684 de contacți direcți ai celor pozitivi sau persoane venite din țări cu risc epidemiologic ridicat, și în izolare sunt 353 de persoane diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

La această dată, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 8.015 de persoane declarate vindecate.     

Poliția continuă acțiunile de control în context Covid-19, în ziua de 8 noiembrie fiind verificate 1.069 de persoane și 193 de societăți comerciale  Au fost aplicate 159 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea  măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.    

Prefectura informează că acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.