Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost din nou victima unei acțiuni de intimidare în timp ce încerca să urmărească un camion cu lemne cu o încărcătură suspectă. Joi dimineață, în jur de ora 5.00, activistul se afla în trafic, la Vicovu de Sus, la volanul mașinii sale. El a încercat să prindă din urmă un camion cu lemne, însă s-a trezit în față cu un autoturism Mercedes E Class, al cărui șofer a făcut manevre evidente pentru a nu-l lăsat să treacă, după modelul mașinilor care ”țin spatele” transporturilor de contrabandă.

Daniel Bodnar a filmat scenele în care se observă în mod evident cum este șicanat de mașina din față (SV-98-BRU). 

Când a încercat să depășească mai hotărât, șoferul din față a tras de volan spre mașina sa. Bodnar a tras de volan stânga, ieșind în afara carosabilului, însă între cele două mașini a avut loc o coliziune laterală.

”Urmăream un camion cu lemne supraîncărcat, avea jumate de metru peste racoanță, iar la scurt timp după aceea a venit mașina patronului sau a băiatului patronului care a întors în fața mea și m-a blocat. A rulat în fața mea pe contrasens, iar în momentul în care am intrat în depășire am fost acroșat. Este incredibil unde s-a ajuns”, a declarat activistul de mediu.

El a sunat la 112, la fața locului ajungând un echipaj de poliție. Una din primele griji ale polițiștilor a fost ca activistul să nu le filmeze fețele. La fața locului, polițistii au vorbit despre ”tamponare”, deși imaginile arată în mod evident că a fost vorba de ceva mult mai grav.  

 

Vă prezentăm punctul de vedere al poliției cu privire la ”tamponare”:

”Având în vedere imaginile postate pe o rețea de socializare privind o șicanare în trafic  din zona Vicovu de Sus - Putna vă comunicăm că polițiștii s-au autosesizat și l-au sancționat contravențional pe șoferul vinovat cu amendă în valoare de 870 de lei, pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, fiind totodată dispusă reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 60 de zile. Totodată și șoferul care a realizat filmarea a fost sancționat cu măsura avertismentului pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii vehiculului”.

Tânărul care l-a șicanat în trafic pe activist se numește Vasilică Știrban, are 22 de ani, și este fiul unui patron de gater din Gura Putnei.