Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a decis, marți, ridicarea restricțiilor care au fost impuse în context Covid-19 în orașul Milișăuți și în comuna Poieni Solca, după ce analiza DSP Suceava a relevat că după termenul de 14 zile în care au fost adoptate măsuri suplimentare, incidența cumulată a cazurilor a scăzut. Restricțiile au încetat din data de 10 noiembrie a.c..

În schimb, au fost impuse restricții pentru diminuarea impactului de risc la nivelul comunelor Capu Câmpului, Horodnic de Sus, Panaci, Pârteștii de Jos, Râșca, Sadova, Vadu Moldovei și Zamostea, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este între 1,5 – 3 la mia de locuitori. Pentru municipiul Rădăuți și comuna Mușenița restricțiile dispuse anterior se prelungesc pentru încă 14 zile, începând din data de 10 noiembrie, iar în orașul Gura Humorului și comunele Cacica și Horodnic de Jos, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori, măsurile intră în vigoare începând cu data de  12 noiembrie a.c., ora 00.00, pe o perioadă de 14 zile.

În cele 8 localităţi unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală de 3/1.000 de locuitori se aplică următoarele restricţii: cinematografele funcționează la 30% din capacitate; restaurantele şi cafenelele, în interiorul clădirilor, precum și terasele închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, pot funcționa fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 05:00 – 21:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. La 30% din capacitate pot funcționa și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum și sălile de jocuri de noroc.

Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci nu este permisă.

În cele 5 localități cu incidență de peste 3 la mie – Rădăuți, Gura Humorului, Cacica, Horodnic de Jos și Mușenița, este interzisă funcționarea cinematografelor, a restaurantelor și cafenelelor în interior, a cluburilor, barurilor și discotecilor, a sălilor de jocuri de noroc.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 05:00-21:00. La restaurante este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, dar nu pe terasele care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Pe terasele care se încadrează în prevederile legale pentru a funcționa trebuie asigurată distanța de minimum 2 metri între mese și pot sta maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.