Prefectura Suceava a transmis, joi, că din cele 114 unități administrativ-teritoriale din județ, numărul celor care la acest moment nu au nici un caz de Covid-19 în evoluție a ajuns la șase, cu una mai mult față de raportarea precedentă. Este vorba despre Ulma, Moldova Sulița, Horodniceni, Forăști, Burla și Breaza.

Alte 12 UAT au câte un caz în evoluție, 34 au sub cinci cazuri în evoluție, 26 au sub zece cazuri în evoluție, iar 36 au peste zece cazuri în evoluție.

La această dată, în județul Suceava sunt 1.751 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

De asemenea, Prefectura a transmis și incidența cazurilor pozitive la mia de locuitori din fiecare UAT în parte.

Pentru controlul modului în care se respectă măsurile și interdicțiile impuse în context Covid,     polițiștii au verificat 968 de persoane și 113 societăți comerciale. Au fost aplicate 131 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020. 

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Autoritățile au pus la dispoziție o linie telefonică TelVerde 0800800165, la care cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.