Polițiștii suceveni au avut în derulare, miercuri, 11 noiembrie, un plan de acțiune privind căutarea mai multor suceveni dați în urmărire la nivel național sau internațional, reușind să îl găsească pe unul din cei căutați.

Adrian Costescu, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Rădăuți, care avea emis pe numele său un mandat european de arestare emis de autoritățile germane și care era dat în urmărire și la nivel național, a fost găsit, în urma exploatării unei informații de către polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale – Urmăriri, într-un imobil în construcție din Măneuți. Tânărul a fost ridicat și dus în fața unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Mandatul de arestare preventivă va fi analizat de magistrații Curții de Apel Suceava.

Rădăuțeanul este acuzat de autoritățile judiciare din Germania de implicarea într-o faptă de furt cu violență, tâlhărie/jaf organizat.

Numele lui Adrian Costescu mai apare în cazuri de furt comise la Rădăuți. Într-un caz a fost vorba de un furt de 8.000 de euro dintr-un apartament din Rădăuți.

Cu privire la acuzațiile transmise de autoritățile judiciare germane, suceveanul se bucură de prezumția de nevinovăție.