Municipiul reședință de județ se confruntă cu o nouă creștere a numărului cazurilor de COVID-19, după ce o perioadă s-a înregistrat o stagnare încurajatoare.

Conform raportărilor transmise miercuri de către Prefectura Suceava, în baza datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, în municipiul Suceava s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri de la o zi la alta, încât noua incidență a îmbolnăvirilor este de 4,12 la mia de locuitori.

Cu o zi înainte, incidența cazurilor de COVID-19 a fost de 3,86.

Municipiul Suceava nu prezintă cea mai ridicată rată a îmbolnăvirilor din județ, cel mai grav caz fiind Solca, cu 21,01 la mia de locuitori, urmat de Horodnic de Jos cu 4,80 și Siret cu 4,78, dar și de Vama, cu 4.30, dar cu siguranță reprezintă un motiv de îngrijorare, aici fiind cea mai mare aglomerare urbană din județ, dar și cea mai tranzitată localitate, încât o transmitere comunitară puternică se poate declanșa oricând.

La nivelul județului Suceava, incidența cazurilor de coronavirus este de 2,30 la mia de locuitori, cu tot cu focare, sau 2,21 la mia de locuitori, fără focare.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 unități administrativ-teritoriale, patru nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 12 au câte un caz în evoluție, 27 au sub cinci cazuri în evoluție, 37 au sub zece cazuri în evoluție, iar 34 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava sunt 1794 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 82.409, în ultimele 24 de ore fiind testate 904 persoane.

Miercuri, în carantină se află 725 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 384 de persoane. Izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.