Pe lângă sucevenii internați în spitalele din județ, confirmați a fi infectați cu noul coronavirus sau “suspecți”, până la obținerea rezultatelor testelor efectuate, alte 1.273 de persoane sunt în carantină sau în izolare la domiciliu.

Conform datelor furnizate de Prefectura Suceava, în prezent, în județul Suceava sunt 1.778 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, din care 449 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu acest virus.

De asemenea, la data de 16 noiembrie se aflau în carantină 824 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localităţi din judeţ7nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 11 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 27 au sub zece cazuri în evoluție, iar 38 au peste zece cazuri în evoluție.