În urma testelor efectuate la finele săptămânii trecute, situața la nivelul județului Suceava se arată a fi încurajatoare, situându-ne pe penultimul loc la nivel național.

Mai exact, din cele 4.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19)  înregistrate  pe teritoriul României, doar 30 sunt în județul Suceava, mai puține decât la noi fiind doar la Sălaj – 6 cazuri.

Comparativ, în alte județe s-au înregistrat și de peste zece ori mai multe cazuri noi de infectare cu coronavirus, precum Constanța, unde au fost 362 de cazuri, Prahova și Ilfov, care au câte 272 de cazuri, Tulcea – 273, Bihor cu 257 sau Arad cu 251.

În toate situațiile prezentate  este vorba de cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În acest context, coeficientul de infectare cu COVID – 19 la nivelul județului Suceava se menține la un nivel scăzut față de restul țării, de 2,16 la mia de locuitori. Comparativ, sunt județe precum Sibiu, Cluj, Timiș, Brașov sau Alba care au depășit coeficientul de 6 cazuri la mia de locuitori.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 445 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, dintre acestea 9 cazuri fiind la Suceava.