O bătrână în vârstă de 78 de ani, din Stroiești, a ajuns la Urgențele Spitalului Județean Suceava cu plăgi mușcate la o mână, după ce a fost atacată de câinele unui vecin. Duminică, în jurul orei 14.00, polițiștii de la Șcheia au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că Eugenia B., în vârstă de 78 de ani, din Stroiești, a fost mușcată de un câine. Bătrâna a fost atacată în timp ce se deplasa pe drumul comunal din apropiere de casa sa însoțită de doi câini de talie mică.

Polițiștii ajunși la fața locului l-au identificat pe Ionel C., în vârstă de 68 de ani, din Stroiești, proprietarul câinelui și cel care a sunat la 112.

Bărbatul le-a relatat polițiștilor că a lăsat câinele dezlegat în curte pentru a-i face curat în padoc, iar patrupedul a rupt o scândură de la gard, ieșind în drum, unde a atacat-o pe femeie. Reacția violentă a câinelui ar fi fost declanșată de doi căței de talie mică ai victimei, însă asta contează mai puțin.

Cert este că patrupedul a sărit la femeie, iar aceasta s-a apărat cu mâna stângă, fiind mușcată de braț.

La fața locului a intervenit un echipaj medical, care i-a acordat îngrijiri medicale femeii, ulterior transportând-o la UPU Suceava, unde a fost diagnosticată preliminar cu ”plăgă mușcată mână și antebraț stâng”.

Polițiștii au deschis doar penal pentru infracțiunea de ”neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”.