Membrii clubului de robotică al Colegiului „Alexandru cel Bun” din  Gura Humorului, precum și cei ai clubului de robotică de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” pregătesc pentru data de 20, respectiv21 noiembrie, evenimentul online „Zilele științei și ale roboticii”, ce îşi propune promovarea noilor tehnologii și a științei în rândul tinerilor.

„Zilele științei și ale roboticii” se înscrie în European Robotics Week, iniţiativă a Comisiei Europene. Activităţile programate cuprind webinarii, ateliere şi demonstraţii practice care au scopul de a promova importanţa tehnologiei și a științei.

Prof. Gabriel Anastasiu, de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, ne-a spus că vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 18:00 vor avea loc conferințe susținute de profesori și mentori din domeniul STEM și al Roboticii. Sâmbătă, de la ora 9:00, se vor desfășura diverse ateliere susținute atât de elevi, cât și de cadre didactice sau mentori. Invitații speciali, Cristian Presură, inspectorul școlar Petru Crăciun, Mihai Peca, Ana Maria Stancu, Cristina Stancu, Manuela David vă așteaptă pe platformele discord și microsoft teams pentru a vă prezenta lumea științei și a viitorului. Înscrierile elevilor sau ale profesorilor se pot face completând formularul: https://forms.gle/82yJLeP4ys6HnyTq7.