Un tânăr în vârstă de 26 de ani care se deplasa la volanul unei mașini, deși era în stare avansată de ebrietate, a provocat un accident după ce a ieșit în fața unui autoturism care se deplasa regulamentar, în timpul unei manevre de întoarcere. După impact, tânărul a și părăsit locul faptei, fiind găsit de polițiști într-o benzinărie.

Conform poliției, duminică seară, în jur de 22.30, Alexandru P., în vârstă de 26 de ani, din municipiul Suceava, aflat la volanul unui VW, pe DN 29, care leagă Suceava de Botoșani, pe raza comunei Dumbrăveni, a pătruns pe un drum comunal cu intenția de a întoarce și a revenit pe drumul național fără a acorda prioritate unui autoturism Skoda Superb condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Fălticeni, care se deplasa pe drumul cu prioritate dinspre Suceava spre Botoșani.

În urma impactului, bărbatul din Fălticeni, care se deplasa regulamentar, a suferit leziuni, fiind transportat cu ambulanța la Spitalul Județean, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral și contuzie toracică.

Celălalt șofer nu a fost găsit la fața locului, fiind identificat ulterior în stația peco Dumbrăveni.

Tânărul de 26 de ani era într-o stare avansată de ebrietate. Etilotetsul a indicat valoarea de 1,27 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la Spitalul Județean, pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

 Polițiștii au deschis dosar penal pentru trei infracțiuni, „vătămare corporală din culpă”, “conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ,,părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”.