Prima întâlnire a Zonei Urbane Funcționale Suceava a avut loc miercuri la sediul Primăriei Suceava. Prioritar a fost considerat proiectul privind transportul metropolitan.

”Am prezentat sintetic ceea ce vrem să facem prin acest sistem de organizare teritorială și am convenit în principiu să ne concentrăm pe proiectul de Transport Metropolitan. La următoarea discuție cu reprezentanții Băncii Mondiale (care lucrează la întocmirea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană) în sistem de videoconferință voi invita să participe și primarii din localitățile menționate mai sus. Ne dorim ca până pe 30 iunie 2021 să finalizăm Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Urbane Funcționale realizată în jurul municipiului Suceava”, a arătat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Din această asociere fac parte municipiul Suceava, orașul Salcea, comunele Moara, Ipotești, Bosanci, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți. Trebuie precizat că la ședința de miercuri a fost prezent și primarul comunei Șcheia. Acesta a venit însoțit de doi consilieri locali și a anunțat că această comună intenționează să facă parte din Zona Urbană Funcțională Suceava.