Un control amănunțit efectuat asupra cabinei unui tir din Ucraina, în urma unei analize de risc efectuate de polițiștii români de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, a dus la descoperirea unei cantități importante de țigări de proveniență ucraineană.

Incidentul s-a petrecut luni seara, când în Punctul de Trecere a Frontierei Siret a intrat un automarfar cu semiremorcă încărcat cu PAL și înmatriculat în Ucraina, la volanul căruia se afla un cetățean ucrainean. Având în vedere istoricul unor astfel de transporturi și riscul ca în interiorul mașinii să existe ascunsă marfă de contrabandă, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor. În timpul controlului, în cabina tirului a fost descoperită ascunsă, pentru a se sustrage controlului vamal, o cantitate de 1.000 de pachete de țigări, având ca proveniență țara vecină.

Țigaretele în valoare totală de 1.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.  Totodată, împotriva cetăţeanului ucrainean de la volanul tirului a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.