Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu a anunțat că PNL a mai reparat o dată efectele nefaste produse de cea mai mare „țeapă financiară ” a PSD Suceava, proiectul "Utilități și Mediu la standarde europene". Constantin Daniel Cadariu a declarat că această țeapă a înrobit 60 de localități sucevene, pentru o perioadă de 25 de ani, printr-un credit extern de 86 de milioane de euro cu dobânzi exorbitante.

Cadariu a precizat că în cadrul discuțiilor pe care el și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, le-au avut cu prim ministrul Florin Cîțu s-a reaușit readucerea județului Suceava în atenția Guvernului. În acest sens, senatorul liberal a arătată că marți, 2 martie, în urma adoptării Legii bugetului de stat pentru anul 2021 au fost suplimentate alocările din taxa pe valoare adăugată pentru județul Suceava cu suma de 36.352.000 lei. „Iar acești bani au fost dați exact pentru echilibrarea bugetelor locale ale unităților administrativ-teritoriale împrumutate pentru proiectul Suceava – utilități și mediu la standarde europene, în vederea achitării ratelor și dobânzilor aferente anului 2021 și pentru achitarea restanțelor din anul 2020”, a declarat Constantin Daniel Cadariu. 

El a spus că într-o anexă la Legea bugetului de stat pe 2021 sunt prezentate sumele alocate pentru fiecare localitate „înrobită” prin acest proiect marca PSD Suceava. Astfel, Cadariu a arătat că o sumă de 9,114 milioane de lei a fost alocată pentru 57 de localități din județ din componenta de gaz a proiectului, pentru anul 2021. Senatorul PNL de Suceava a subliniat faptul că o altă sumă de nu mai puțin de 19,612 milioane de lei a fost alocată pentru șase primării din componenta termică, pentru anul 2021, respectiv Gura Humorului, Siret, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Suceava. La acestea se adăugă alte 7,626 de milioane de lei, pentru cinci primării care au sume restante de plată la fondul de risc pentru anul 2020, respectiv Gura Humorului, Siret, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți. Pe sume totale, cei mai mulți bani au primit Rădăuți – 6,943 milioane de lei, Câmpulung Moldovenesc – 6,943 milioane de lei, Gura Humorului – 5,282 milioane de lei, Vatra Dornei – 5,136 milioane de lei și Suceava – 3,607 milioane de lei.