Vaccinările au fost suspendate în această dimineață la Centrul de Vaccinări AstraZeneca de la Colegiul ”Ștefan cel Mare” din Suceava, în urma sesizărilor făcute în Italia referitoare la unele probleme de sănătate apărute la cei cărora li s-a inoculat acest ser. Cele circa 180 de fiole de vaccin rămase în centrul de vaccinare sucevean au fost introduse în carantină, iar cei aflați pe lista de vaccinări pentru această zi urmează a fi reprogramați. Vaccinările vor continua după primirea unui nou lot, care este pe cale de a sosi la Suceava în orele următoare. Până acum au fost vaccinate 1056 de persoane cu vaccinuri provenind doar din lotul ABV 2856, însă nu au fost înregistrate reacții adverse grave.

 

Medicul Coordonator al centrului de vaccinare, dr. Viorica Tancău, a declarat pentru Monitorul de Suceava:

”Toate persoanele care au venit în centrul nostru, unde am vaccinat doar cu AstraZeneca, nu au avut absolut nici o problemă, nici imediat după vaccin și nici mai târziu. Toată lumea trebuie să aibă încredere în acest vaccin. Reacțiile care apar, dacă apar după vaccinare, sunt tocmai un răspuns al organismului la vaccinul introdus, deci sunt reacții pozitive și oamenii pot fi convinși că în felul acesta organismul răspunde la ceea ce este introdus prin vaccin, adică anticorpii care se vor forma, necesari pentru combaterea acestui virus.”

 

În centrul sucevean de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” sunt așteptate vaccinurile provenite dintr-un lot nou, cu care se vor vaccina cei programați în continuare, iar cele circa 80 de persoane care trebuiau să se vaccineze astăzi vor fi reprogramate telefonic.