O firmă care avea depozitate deșeuri din dezmembrarea unor autovehicule a primit o amendă de 40.000 de lei din partea comisarilor de la Garda de Mediu Suceava. Este vorba de firma Mir Construct, care are ca obiect de activitate autorizată colectarea, tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase.

”Pe platforma amplasamentului s-au identificat depozitări de deșeuri provenite din activitatea de dezmembrări auto. Pentru neregulile constatate s-a aplicat o sancțiune în valoare de 40.000 de lei, stabilindu-se măsuri ferme pentru remedierea deficiențelor constatate”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Suceava.

Totul a plecat de la o sesizare a reprezentanților cotidianului ”Monitorul de Suceava” cu privire la abandonări de deșeuri rezultate din dezmembrări auto pe un drum din apropierea defunctei Termica. Este vorba de rezervoare din plastic și componente ale scaunelor auto, în special burete. În apropierea locului unde erau aruncate aceste deșeuri funcționa platforma de depozitare a firmei Mir Construct, așa încât comisarii Gărzii de Mediu Suceava au extins controlul și vizavi de societatea amintită.