Polițiștii suceveni au continuat și duminică acțiunile de control privind respectarea măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii Covid-19, iar după-amiază au descins la sala de evenimente a restaurantului Balada din municipiul Suceava, unde au avut informația că are loc un eveniment privat. Polițiști, jandarmi, polițiști locali, inspectori de la Direcția Sanitar Veterinară și de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au ajuns la fața locului.

În sală erau în jur de o sută de persoane, care serveau masa. În interior nu era formație de muzică și nu se dansa. Organizatorul, un bărbat din satul Iaslovăț, le-a spus polițiștilor că este vorba de un eveniment privat al comunității bisericii penticostale. Aceștia resping termenul de nuntă, pentru că nu există mire, mireasă, muzică sau dans.

Oricum ar fi, aceste evenimente sunt interzise, astfel că participanții au fost obligați să părăsească imediat sala.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a arătat ce măsuri de sancționare au fost luate: ”Având în vedere restricţiile în vigoare privind prevenirea şi combaterea pandemiei COVID-19, organizatorul evenimentului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 lei. De asemenea, administratorul care deţine unitatea hotelieră și salonul de evenimente a fost sancţionat contravenţional tot   cu amendă în cuantum de 3.000 lei”.

Zilnic, echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului verifică modul de respectare a legislației, dar și a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00-05:00. 

Acțiunea vine la o săptămână după ce polițiștii au oprit un alt eveniment privat (nuntă) al comunității penticostale, desfășurat la restaurantul Magnificus Plaza.