Singurul candidat pentru postul de arhitect-șef al Sucevei a picat examenul scris, cea mai importantă probă din concursul care îi garanta angajarea pe perioadă nedeterminată.

Rezultatul probei scrise pentru concursul de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere de Arhitect-șef a fost publicat luni după-amiază pe site-ul Primăriei Suceava – “Respins”.

Punctajul obținut de singurul candidat, Ana Munteanu, fiica fostului arhitect-șef al județului, Constantin Rabiniuc Mocanu, este de 61,2 puncte.

Candidații pot face contestaţie, în termen de cel mult 24 de ore de la data și ora afişării rezultatului probei scrise la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului.

Ocupantul postului de arhitect-șef al Sucevei ar primi un salariu de 14.361 lei brut, adică aproape 3.000 de euro, impozabili.

“Nu cred că ar trebui reluat concursul curând, ci să se aștepte întâi apariția PUG-ului, care vine cu reguli urbanistice clare pentru toate zonele orașului, precum și cu un parcurs care trebuie urmat de acum înainte, plus că mi-aș dori din tot sufletul ca pe această funcție să vină un arhitect cu renume și o carieră pe măsură, care își permite să renunțe la activitatea de proiectare, sursa sa de venit, pentru un post mai puțin remunerat, dar cu prestanță, oferind orașului posibilitatea de a se revigora din prisma vastei sale culturi”, a spus Beniamin Atodiresei, un tânăr arhitect sucevean, care s-a arătat în numeroase rânduri preocupat de evoluția urbanistică a Sucevei, fără a dori însă să se înscrie în concurs.

Rămâne de văzut care va fi decizia conducerii administrației locale, care funcționează fără arhitect-șef al orașului de mai bine de 20 de ani.