Starea de sănătate a interpretului de muzică populară George Finiș, de la Ansamblul „Ciprian Porumbescu” Suceava, s-a îmbunătățit față de săptămâna trecută, dar este în continuare gravă. El este internat la Terapie Intensivă Covid, în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și este ventilat non-invaziv, dar este conștient și cooperant. Artistul ne-a declarat că s-a îmbolnăvit la serviciu: „Am avut colegi care nu prea au respectat măsurile și de la unul la altul s-a dus. De la o colegă, la un coleg, la un coleg...”, a relatat George Finiș. El a venit la spital după mai multe zile de la confirmarea că este pozitiv, prin test RT PCR. „Deocamdată mă simt bine. Sunt foarte bine tratat de medici, de asistente... Toată lumea își dă interesul și sper să mă duc acasă cât mai repede. Sunt puternic”, și-a arătat optimismul George Finiș.

De asemenea, acesta a mai spus că s-a îmbolnăvit exact înainte de a se programa pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

George Finiș este unul dintre cei 14 membri ai orchestrei Ansamblului „Ciprian Porumbescu” infectați cu SARS-CoV-2. Trei sunt internați în spital – George Finiș la ATI, ventilat non-invaziv, și ceilalți doi la Boli Infecțioase, cu aport de oxigen. Ceilalți instrumentiști pozitivi au fost izolați la domiciliu, asimptomatici sau cu forme ușoare, sub supravegherea medicilor de familie. Toți cei 74 de membri ai ansamblului au fost testați în data de 22 martie a.c. și 14 dintre ei au fost confirmați pozitivi. La balet, teatru și la personalul administrativ toate rezultatele au fost negative.

George Finiș, în vârstă de 61 de ani, a stat întâi 7 zile acasă, sub tratamentul medicului de familie. N-a răspuns la medicație, starea i s-a agravat ușor și când saturația de oxigen i-a scăzut la 80 medicul de familie a recomandat internarea în spital. A fost internat pe 25 martie, dar nici la tratamentul administrat la Boli Infecțioase nu a răspuns. Pe 31 martie i s-a schimbat tratamentul și din 2 aprilie este la ATI, ventilat non-invaziv. Angajații ansamblului care au avut rezultat negativ la testare s-au întors la serviciu de luni, 5 aprilie, iar membrii orchestrei vor reveni din 13 aprilie, direct la noul sediu de la Casa Culturii.