Necesitatea de a preveni o nouă răspândire puternică a virusului în rândul sucevenilor, cu efecte negative pe toate planurile, l-a determinat pe primarul Ion Lungu să facă apel la populație să profite de faptul că sunt locuri libere la centrele de vaccinare și să meargă să se imunizeze cât mai repede.

Conform specialiștilor, cu cât mai multă lume este vaccinată în timp cât mai scurt, cu atât scade posibilitatea ca virusul să se propage sau chiar să devină mai agresiv, prin mutații, așa cum s-a și întâmplat.

“Săptămâna trecută s-au vaccinat în centrele municipalității 1453 de persoane, din care 840 cu Moderna, la Iulius Mall, 390 cu Pfizer la Șc. nr. 11 Miron Costin și 223 cu AstraZeneca la Colegiul Ștefan cel Mare.

În total, în perioada 15 februarie – 4 aprilie, în centrele coordonate de municipalitate au fost vaccinate 7100 de persoane, din care 2732 cu AstraZeneca, 2460 cu Moderna și 1908 persoane cu Pfizer.

Suceava este unul dintre județele în care sunt locuri disponibile pentru vaccinare – 670, de aceea face apel la suceveni să se programeze pe aceste platforme, să se vaccineze în număr cât mai mare, astfel încât, în toamnă, cum se preconizează, să avem o imunizare cât mai bună în oraș”, a spus edilul sucevean.

Reamintim faptul că Suceava a fost primul municipiu din țară care a intrat în carantină, la începutul pandemiei, când nu se știau prea multe despre virus și măsurile de protecție care trebuie luate.