Biserica Ortodoxă Română (BOR) solicită modificarea legii privind înmormântarea persoanelor decedate în urma infecției cu Covid.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis faptul că actualele prevederi în astfel de cazuri sunt „draconice” și „excesive”.„Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii și a necunoscutului care o însoțea, o lege care prin urmările ei directe afectează și azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile îndurerate ale celor decedați de Covid, care nu-i pot înmormânta pe aceștia demn și conform tradiției religioase în care s-au născut, a devenit imperios necesară”, a declarat Vasile Bănescu.

Conform purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, cultele religioase din România au solicitat modificarea acestei „legi excesive” și au purtat recent un „dialog fertil” cu autoritățile competente în acest sens. „Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înţeles necesitatea modificării. Prelungirea aşteptării ei devine dureroasă şi nu mai are în acest moment o raţiune suficientă. Umanitatea şi demnitatea sunt raţiunile care trebuie să aibă şi acum ultimul cuvânt”, susține Vasile Bănescu.