În cursul zilei de miercuri, sediul Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava a fost ”vizitat” din nou de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. De această dată este vorba de procurorii DNA de la Cluj, care derulează o anchetă în care ar fi vizat și actualul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu.

Potrivit procurorilor DNA, actualul dosar penal vizează infracţiuni de corupție și asimilate corupției care au fost comise în perioada 2020 - martie 2021. Pentru a documenta faptele, anchetatorii au efectuat în cursul zilei de miercuri șapte percheziții în județele Suceava și Maramureș. Una dintre percheziții a avut loc la sediul Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, iar celelalte la domiciliile unor persoane fizice, dar și la sediile unor societăți comerciale. Procurorii DNA au mai anunțat că în acest moment inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu nu este nici suspect și nici inculpat în dosarul în care se derulează cercetările. Actualul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări a fost împuternicit la conducerea instituției din Suceava la finalul lui martie, pentru o perioadă de trei luni.

În perioada următoare se vor afla și acuzațiile concrete care vor fi aduse de procurori, dar și dacă se va trece la reținerea și eventual arestarea unor persoane.