Țigări de aproape 100.000 de lei au fost descoperite marți seara într-un autoturism la Nisipitu, după ce polițiștii de frontieră au fost nevoiți să facă somații și să tragă mai multe focuri de armă pentru oprirea vehiculului.

Aflați în timpul unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări în zona frontierei cu Ucraina, polițiștii unui echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au efectuat marți seara, în jurul orei 22.15, semnale de oprire unui autoturism Audi, care se deplasa prin localitatea Nisipitu. Șoferul autoturismului înmatriculat în Bulgaria nu a oprit, continuându-și deplasarea în viteză, fapt pentru care polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea acestuia, folosind semnalele acustice şi luminoase. 

Pentru prinderea și identificarea mașinii și șoferului suspect, polițiștii au fost nevoiți să folosească armamentul, trăgând mai multe focuri de armă spre pneurile mașinii urmărite. După o urmărire de circa 4 km, autoturismul Audi a fost identificat abandonat pe un drum forestier, iar în interiorul acestuia au fost descoperite mai multe colete cu țigări. Mașina și marfa din interior au fost duse la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a fost identificată cantitatea de 7.939 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 92.886de lei.

Țigările au fost confiscate, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de circa 20.000 lei, a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

Cercetările se efectuează în continuare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.