Angajații Direcției Silvice Suceava au luat foarte tare în serios campania ”Vinerea Verde” și săptămânal, în fiecare zi de vineri, lasă mașinile acasă și vin la muncă pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun.

De o lună de zile, în fiecare vineri, imagini foto și video cu angajați ai Direcției Silvice Suceava care vin pe jos, chiar de e ploaie, vânt sau chiar zăpadă, ori pe bicicletă, atunci când vreme o permite (pentru că la noi și condițiile meteo sunt mai aspre decât în alte zone din țară), sunt postate pe pagina de socializare a RNP Romsilva, ca exemplu.

Lansată pe 12 martie, sub sloganul Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, inițiativa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor își propune reducerea poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon, prin încurajarea utilizării în fiecare zi de vineri a transportului alternativ.

Până la finalul anului, ”Vinerea Verde” își propune ca cel puțin unul din patru angajați din instituțiile publice să renunțe, o zi pe săptămână, la autoturismele personale și să folosească mijloacele alternative de transport.