Restricțiile complementare aplicate în zilele de weekend în comuna Dorna Arini au fost ridicate joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, după ce incidența cazurilor pozitive de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut la 3,07 la mie. În schimb, în comuna Coșna măsurile complementare revin, începând din data de 16 aprilie, ora 00.00, din cauza incidenței de 5,46 la mie. Astfel, în comuna Coșna se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20:00-05:00; se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05:00-18.00. De asemenea, se suspendă activitatea desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness. Măsurile sunt aplicabile până la scăderea incidenței cazurilor pozitive la mia de locuitori sub pragul de 3,5.

CJSU a mai decis ca începând cu data de 17 aprilie, ora 00.00, pentru comuna Sucevița să se aplice măsuri corespunzătoare scenariului galben pentru o perioadă de 14 zile. Incidența în comuna Sucevița este de 1,75 la mie.

Măsurile vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.