Un individ care a atacat și a tâlhărit două femei și-a aflat joi pedeapsa finală. Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au menținut decizia colegilor de la Judecătoria Suceava, astfel încât Vasilică Ionuț Loghin, de 31 de ani, din Fântânele, va avea de executat 6 ani și 10 luni de închisoare.

Bărbatul este judecat și într-un alt dosar penal. În cursul anului 2019 el a atacat un poliţist sucevean care se afla în timpul liber, în concediu, plimbându-se cu soţia şi bebeluşul în Parcul Central din municipiul Suceava. Polițistul a fost atacat cu un cuţit de Loghin la scurt timp după ce îl îndepărtase de lângă un tânăr şi o tânără pe care îi agasa. Într-o seară de duminică, poliţistul (care lucrează la Serviciul de Acţiuni Speciale, o grupă de elită a IPJ Suceava) a observat un tânăr recalcitrant şi agresiv care a abordat un tânăr şi o tânără ce stăteau pe o bancă, în Parcul Central, ocazie cu care a intervenit, l-a îndepărtat pe agresor şi apoi i-a cerut acestuia să plece din zonă.

Poliţistul cu soţia şi copilul lui s-au îndreptat spre trecerea de pietoni de la Biblioteca Bucovinei, dinspre parc, iar în timp ce aşteptau la semafor atacatorul a venit după ei. Poliţistul, pus în dificultate de faptul că avea copilul în ham, reuşeşte să se elibereze foarte repede, îi dă soţiei copilul în braţe şi apoi se apără. Reuşeşte să-l îndepărteze pe agresor şi îl dă în spate, spre carosabil. La un moment dat, poliţistul reuşeşte să recupereze de jos şi obiectul cu care a fost atacat. Poliţistul nu face mai mult decât să se apere, să îl ţină la distanţă pe agresor şi să se asigure că soţia sa şi copilul nu sunt expuşi vreunui pericol. Modul în care a acţionat acesta este un model de autoapărare într-o situaţie dificilă.