Ediția de campionat 2020-2021 a Ligii a IV-a sucevene se va desfășura în regim de urgență, cu participarea formațiilor Siretul Dolhasca, Viitorul Liteni, Progresul Frătăuții Vechi, Juniorul Suceava, Recolta Fântânele, LPS Suceava, Zimbru Siret și Moldova Drăgușeni.

Cele opt formații din județ care au confirmat participarea în campionatul Ligii a IV-a au fost împărțite în două grupe de câte patru. Din Grupa A fac parte Siretul Dolhasca, Viitorul Liteni, Progresul Frătăuții Vechi și Juniorul Suceava, iar în Grupa B se regăsesc Recolta Fântânele, LPS Suceava, Zimbru Siret și Moldova Drăgușeni. Partidele se vor disputa în sistem tur-retur, după care, câștigătoarele celor două grupe se vor întâlni în meciul decisiv pentru titlu. Competiția se va derula în baza unui regulament pe care și l-a asumat toată lumea, cu respectarea ultimelor normative stabilite de către Ministerul Tineretului și Sportului și de Ministerul Sănătății.

Sâmbătă, pe terenul sintetic din cartierul George Enescu, în meciul inaugural al noii ediții de campionat, formațiile LPS Suceava și Zimbru Siret au încheiat nedecis, 0-0. Duminică, Viitorul Liteni a dispus cu scorul de 3-1, în propriu fief, de Progresul Frătăuții Vechi, în vreme ce Moldova Drăgușeni a câștigat cu 2-1 jocul din deplasare, cu Recolta Fântânele. Partida Siretul Dolhasca – Juniorul Suceava va fi omologată cu scorul de 3-0 în favoarea oaspeților, deoarece echipa gazdă n-a putut prezenta în timp util rezultatul testelor COVID-19, obligatorii pentru desfășurarea activității sportive. Etapa a II-a se va desfășura miercuri, 21 aprilie.

Liga a IV-a suceveană a început așadar pe 17 aprilie și se va încheia pe 6 mai. Întrecerea se va derula pe repede înainte, în condițiile în care data limită la care AJF-urile trebuie să transmită numele echipelor campioane județene este de 8 mai. Conform modului de desfășurare stabilit de Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal, într-o primă fază, echipele campioane județene ar vor participa la un meci de baraj, pe teren neutru, pe data de 12 mai. Ulterior, se va mai susține un baraj între echipele calificate din turul anterior şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (pozițiile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Ligii a III-a, sezonul 2020-2021. Datele de disputare ale celor două manşe sunt 16 şi 23 mai 2021.