Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani vin la Suceava cu premiera spectacolului „Câini de pază”. Spectacolul va avea loc pe 23 aprilie, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, cu respectarea tuturor măsurilor impuse de pandemie (distanțare socială, dezinfectare, purtarea măștii). Un bilet costă 30 de lei.

Textul piesei „Câini de pază” îi aparține prof. dr. Lucian Băleanu. Regia artistică: Alexandru Vasilache; Scenografia: Mihai Pastramagiu. Distribuție: Nea Gicu – Gheorghe Frunză, Paul – Răzvan Amitroaei, Nelu – Sorin Ciofu, Diana – Gina Pătrașcu Zamfirache.

Prof. dr. Lucian Băleanu dă câteva indicii despre piesă: „Incinta unui aeroport. Un culoar lăuntric, interzis călătorilor. Nimic ieșit din comun. Un cotidian aproape dureros de banal și plictisitor. Și totuși... În acest spațiu al întâlnirilor și al despărțirilor se intersectează destine. Sunt niște întâlniri aparent ocazionale, nevinovate. Așa cum ni se întâmplă cu miile pe parcursul unei vieți și cărora nu le acordăm nici cea mai minimă atenție. Aceste atingeri ale sorții, însă, nu sunt deloc accidentale. Ele ne marchează existența. A noastră, a celor din preajma noastră, a tuturor celor cu care intrăm ulterior în contact. O întâlnire, o întâmplare, o vorbă spusă de cineva sau o privire aruncată anume spre noi ne pot determina și modela viața, ne pot direcționa parcursul drumului, numit destin. Nimic întâmplător, cum spun bătrânii înțelepți, dar, în același timp, și o uriașă doză de responsabilitate”.

Biletele pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etaj 1. Informații la telefon: 0230 523 718.