Primăria din Ilișești a fost amendată cu 15.000 de lei după ce pe islazul din sat au fost descoperiți adevărați munți de gunoaie. Sancțiunea a fost aplicată de comisarii Gărzii de Mediu Suceava, care s-au autosesizat despre situația existentă dintr-o postare în mediul online. Pe o suprafață de circa 3.000 mp de pe islazul comunal din zona numita “Ratoș” s-au găsit zeci de tone de deșeuri de tot felul.

”Conform declarației reprezentanților legali ai administrației publice locale, zona în cauză este predispusă abandonării/depozitării necontrolate de deșeuri, atât de către populația comunei Ilișești, cât și a celor din localitățile limitrofe, zona făcând însă obiectul salubrizării periodice de către Primărie, care a aplicat și sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse abandonând deșeuri (prin intermediul camerei de supraveghere montată în zona amplasamentului respectiv)”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Suceava.

În afara amenzii în cuantum de 15.000 de lei, Primăria Ilișești a mai fost obligată să ia măsuri pentru salubrizarea amplasamentului afectat de depozitările neconforme de deșeuri, concomitent cu valorificarea si eliminarea acestora. Termenul în care trebuie dusă la îndeplinirea acțiunea de salubrizare a zonei este de 14 zile.