Polițiștii și pompierii au continuat cercetările în cazul incendiului puternic din dimineața zilei de miercuri de la un gater din comuna Bilca, în urma căruia a ars hala principală, o cantitate mare de lemn și s-au degradat utilaje. Prejudiciul a fost estimat a 60.000 de euro, iar anchetatorii nu au motive de a avea dubii privind cauza incendiului.

Sursa probabilă de aprindere a fost efectul termic al curentului electric, cauzat de un cablu conductor electric cu izolație deteriorată.

S-a stabilit că în hala unde a avut loc incendiul se aflau depozitate cantități mari de cherestea. Aproximativ 20 mc cherestea au fost distruși în totalitate în urma incendiului, iar alți aproximativ 20 de mc cherestea au fost deteriorați.

Focul a deteriorat grav două forestoare, două circulare și un compresor.

Pompierii militari au primit apelul de urgență în jurul orei 4.50. La fața locului au intervenit pompierii militari din Vicovu de Sus și Rădăuți, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Bilca, Voitinel, Vicovu de Sus, Frătăuții Noi și Frătăuții Vechi, în total cu nu mai puțin de 12 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Pompierii au găsit un incendiu extins pe aproximativ 300 de mp.

A ars hala gater, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață totala de aproximativ 600 mp.