Zeci de semne de carte realizate de copii din Șerbăuți, prin tehnici diferite (desen, pictură, handmade, etamină, guiling etc.), vor lua drumul Spaniei. Asociacion Biblioclub Arganda Madrid - Spania a lansat, pe 1 aprilie 2021, o provocare internațională „Semn de carte călător”, cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții, ce va fi marcată pe 23 aprilie.

Cu această ocazie, se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului din România, iar Biblioteca Comunală Șerbăuți, în parteneriat cu Școala Gimnazială Șerbăuți, au răspuns cu mare bucurie la provocarea lansată de asociația spaniolă, antrenându-i pe elevi într-o activitate creativă.

Provocarea lansată pentru copiii cu vârste între 9 și 12 ani constă în realizarea de semne de carte prin tehnici diferite (desen, pictură, handmade, etamină, guiling etc.) pentru a fi trimise și dăruite copiilor din Arganda del Rey și Madrid, Spania, de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului. Cele mai reușite, cele mai frumoase și mai interesante semne de carte vor călători într-o altă țară, la copiii care iubesc cărțile și literatura.

Organizatorii acțiunii, Biblioteca Comunală Șerbăuți și Școala Gimnazială Șerbăuți, mulțumesc pentru implicare în proiect elevilor clasei a IV-a, Silviei Pauliuc și părinților.

„Mulțumirile noastre se îndreaptă și către Camelia Dunaev, pentru acest frumos prilej de prietenie, de a crea semne de carte călătoare, în care am pus tot sufletul nostru de român adevărat și cu gândul că, măcar așa, putem fi împreună”, au mai transmis organizatorii.