În perioada 1-31 martie compania EGGER, în parteneriat cu ECOTIC, a desfășurat o campanie de colectare a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA), a surselor de iluminat uzate și a DEEE-urilor mici.

Angajații EGGER au colectat echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri) care nu mai îndeplinesc funcţiile pentru care au fost create sau care prezentau defecțiuni.

„Pentru a-i încuraja să participe la colectarea acestui tip de deșeuri, am organizat o tombolă cu 10 premii, iar angajații care au adus la reciclare cele mai multe deșeuri, fie că au fost baterii, surse de iluminat sau DEEE-uri mici, au fost premiați cu trei premii în produse și vouchere”, au precizat inițiatorii campaniei “EGGER Reciclează”.

Valoarea totală a premiilor oferită de EGGER a fost de 1.200 de lei, la care se adaugă premiile ECOTIC – câte o lampă de citit pentru fiecare participant.

La campanie au participat 113 angajați EGGER, care au colectat 6.734 de bucăți DBA, 502 bucăți DEEE și 149 de becuri/neoane.

“Aceasta este cea de-a doua campanie de colectare a deșeurilor de acest tip. La prima campanie, desfășurată în 2019, tot împreună cu ECOTIC, ne-am concentrat doar pe colectarea de DBA-uri. Cei 49 de angajați EGGER care au participat atunci au reușit să colecteze peste 3.900 de baterii.

Împreună contribuim la eliminarea unor substanțe periculoase pentru mediu și sănătate și recuperarea unor cantități importante de materii prime secundare”, au adăugat reprezentanții EGGER România.

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are peste 850 de angajați. În Rădăuți sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 milioane de euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.