Un minor în vârstă de 15 ani, din municipiul Vatra Dornei, le-a cerut ajutor polițiștilor după ce bicicleta îi fusese furată din fața magazinului Kaufland, un echipaj rutier plecat în urmărire reușind să dea de autor. Hoțul s-a ”scuzat” că merge de trei zile pe jos și voia să ajungă mai repede acasă.

Duminică, în jurul orei 14.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de minorul de 15 ani, care a relatat că în timp ce cumpăra mâncare de la Grill Kaufland bicicleta rezemată de un pilon i-a fost furată. Minorul a relatat că nu a lipsit de lângă bicicletă mai mult de zece minute.

După aproximativ o oră, pe DN 17, pe raza satului Mestecăniș, comuna Iacobeni, polițiști au identificat un tânăr care se deplasa cu o bicicletă de culoare neagră, modelul celei sustrase. Pe bicicletă era un tânăr în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul în comuna Horodniceni, care a declarat că de trei zile merge pe jos, venind din comuna Prundu-Bârgăului, județul Bistrița, și a luat bicicleta pentru a ajunge mai repede acasă.

Polițiștii i-au restituit minorului bicicleta și au deschis dosar penal pentru infracțiunea de furt.