Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Straja, a provocat o tragedie după ce a scăpat de sub control mașina pe care o conducea într-o curbă, autoturismul acroșând un bărbat de 40 de ani care se deplasa regulamentar, pe acostamentul drumului. Accidentul s-a produs duminică seară, în jurul orei 17.00, iar tânărul de la volan consumase alcool, având o alcoolemie la limita dintre contravenție și infracțiune.

Mihai Popescu, în vârstă de 22 de ani, din Straja, conducea pe drumul județean din Straja un autoturism marca Mitsubishi L 200, pe direcția dinspre comuna Straja spre Vicovu de Sus.

Din primele cercetări ale polițiștilor rezultă că șoferul a lovit pietonul într-o curbă la dreapta, după impact mașina continuându-și deplasarea până într-un stâlp.

Echipajul medical de la Rădăuți sosit la fața locului a constatat decesul pietonului, Adrian Cotos, în vârstă de 40 de ani, localnic din Straja.

Aparatul etilotest a indicat că șoferul avea concentrația de 0,39 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.  Acestuia i s-au recoltat probe biologice, pentru a se stabili dacă alcoolemia în sânge depășește 0,80 la mie, limita dintre contravenție și dosar penal.    

În primă fază, tânărul de 22 de ani a fost pus sub acuzare pentru infracțiunea de ucidere din culpă, iar duminică noapte pe numele său a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul poliției județene.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.