Direcția de Sănătate Publică Suceava a primit, vineri, 300 de doze de vaccin anti-Covid-19 Johnson & Johnson, care vor fi distribuite primelor cabinete ale medicilor de familie care au înscris pacienți în vederea vaccinării. Purtătorul de cuvânt al DSP, Gabriela Băncilă, a informat că aceste cabinete medicale sunt amplasate în localitățile Rădășeni, Ostra, Ipotești, Adâncata, Șerbăuți, Grănicești, Mănăstirea Humorului, Straja, Falcău și Suceava.

Acest vaccin anti-Covid-19 are avantajul că se efectuează într-o singură doză, la cabinetul medicului de familie. „Facem apel către populație să se adreseze cu încredere medicilor de familie și să solicite vaccinarea antiCovid-19, fără programare prealabilă pe platformă”, a afirmat Gabriela Băncilă.

Ea a mai spus că în cursul zilei de 6 mai a.c., în județ s-au vaccinat 1.352 persoane, dintre care 365 cu prima doză și 987 cu doza a II-a. Cele mai multe persoane s-au vaccinat la centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava - 264, apoi la cel de la stadionul Vatra Dornei - 156, Iulius Mall Suceava – 150, sala de sport Marginea – 144, Căminul Cultural Sf. Ilie, Șcheia – 142, Spitalul Gura Humorului – 120 de persoane. La centrul de la Căminul Cultural din Salcea s-au vaccinat 86 de persoane, la cele de la Școala Gimnazială „Al.I. Cuza” Fălticeni” și Casa de Cultură „Mihai Teliman” Siret  – câte 70, Căminul Cultural „Al. Arșinel” Dolhasca – 66, sala sport Broșteni – 31, sala de sport a Colegiului Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc – 21, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și la parcul zoologic Rădăuți – câte 11 persoane.  

Până la data de 7 mai a.c., în județul Suceava s-au vaccinat 67.268 persoane, din care 51.457 persoane au primit și doza a II-a.