Reunirea lotului grupării CSU din Suceava, în perspectiva demarării pregătirilor pentru ediția viitoare de campionat a Ligii Zimbrilor, a avut loc luni, la Liceul cu Program Sportiv. La primul antrenament au ajuns 19 din cei 22 de jucători pe care antrenorii Petru Ghervan, Adrian Chiruț, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei se vor baza în următorul sezon. Au lipsit motivat gruzinul Kbilashvili, care este infectat cu Covid, turcul Cemal, care așteaptă viza pentru România, și muntenegreanul Vukovic, care va ajunge marți la Suceava.

„Prima întâlnire a fost una plăcută, jucătorii au veniți odihniți și cu un tonus bun. Obiectivul nostru este o clasare între primele 10 locuri, orice poziție mai sus reprezentând un bonus pentru noi. Sper să reușim să scoatem maximum din resursele pe care le avem, cuvântul de ordine în sânul lotului urmând să fie seriozitatea. Campania de achiziții pentru noi este deja încheiată. Sperăm să nu apară accidentări grave și alte probleme de acest gen, care ne pot destabiliza”, a declarat noul antrenor principal al echipei, Petru Ghervan.

În zilele de 29 și 30 iulie Suceava va fi gazda Memorialului „Mihai Mironiuc”, unde și-au anunțat participarea formațiile CSM Vaslui, CSM Botoșani și, foarte probabil, CSM Bacău. În luna august, CSU va participa la alte două turnee de pregătire, la Vaslui și Turda.

„Alb-albaștrii” au oficializat un număr de opt transferuri. Vor evolua în sezonul următor pentru „universitari” gruzinul Irakli Kbilashvili (centru), care a jucat în ultimul sezon la CSM Reșița, turcul Cemal Kutahya (inter dreapta), adus de la Beykoz Belediye Hentbol, muntenegreanul Nemanja Vukovic (inter dreapta), transferat din Serbia, de la Radnicki Kragujevac, Adrian Tîrzioru (inter stânga), ex CSM Bacău, Alin Roșu (extremă stângă), de la Steaua București, Szasz Elod (pivot), de la CSM Botoșani și Alexandru Bologa (centru, inter stânga) și Leonard Ștefan (pivot), care vin de la CSM Făgăraș.

De partea cealaltă, gruparea suceveană s-a despărțit în intersezon de 15 jucători, este vorba de portarul Radu Turturică, interii dreapta Viacheslav Sadovyi, Cătălin Fodorean și Robert Alupoaiei, interii stânga Baran Nalbantoglu și Maxim Oancea, centrii Alexandru Popia și Bogdan Cozorici, extrema dreaptă Andrei Olariu, extremele stânga Alin Câmpan și Cătălin Costea, pivoții Kostadin Petrov, Velibor Manjic, Bogdan Păunescu și Andi Tofănel.

Lotul cu care „universitarii” vor aborda ediția următoare de campionat se prezintă astfel: Darius Makaria, Ștefan Grigoraș, Eduard Duman, Ionuț Andreescu – portari; Alin Roșu, Alex Juverdianu, George Mihalcea – extreme stânga; Leonard Ștefan, Alexandru Bologa, Szasz Elod, Cristi Bejinariu – pivoți; Irakli Kbilashvili, Balasz Botond, Daniel Stanciuc – centri; Adrian Tîrzioru, Pavel Loic, Alex Dascălu – interi stânga; Valentin Anton, Cemal Kutahya, Nemanja Vukovic – interi dreapta; Robert Furak, Cosmin Lupu – extreme dreapta.

Pe 29 august, în prima etapă a ediției de campionat 2021-2022 a Ligii Zimbrilor, CSU din Suceava va evolua pe terenul nou promovatei Universitatea Cluj.