Conducerea secției de handbal a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a organizat vineri o conferință de presă, în care s-a făcut o analiză a sezonului precedent, s-au prezentat planurile de viitor și s-au adus la cunoștința opiniei publice ultimele noutăți din sânul formației de seniori, participantă în eșalonul de elită al handbalului românesc. Invitați de onoare au fost primarul Ion Lungu, reprezentantul Consiliului Local Suceava, principalul finanțator al clubului, și Valentin Popa, rectorul Universității „Ștefan cel Mare”.

Cea mai importantă veste a fost anunțată de Petru Ghervan, decanul Facultății de Sport din cadrul USV, care în ultima perioadă a fost coordonatorul tuturor secțiilor sportive ale clubului.

„La ultima ședință a Consiliului de Administrație mi s-au delegat atribuțiile de antrenor principal al echipei de handbal seniori. Voi colabora pe partea tehnică cu <secunzii> Adrian Chiruț și Bogdan Șoldănescu și cu antrenorul cu portarii Iulian Andrei. Pentru sezonul viitor avem drept obiectiv menținerea în Liga Națională, însă fără să mai trăim emoțiile barajului pentru retrogradare. Ca și strategie, nu ne vom mai baza pe un lot numeros, precum în precedenta ediție de campionat, și am încercat să transferăm în această vară doar handbaliști de calitate, care sper să se acomodeze așa cum trebuie la Suceava. Pentru noi rămâne o prioritate promovarea tinerilor jucători din pepiniera proprie, mai ales că beneficiem de o generație de excepție la nivel de juniori II, unde am cucerit titlul național și la juniori III, unde suntem vicecampioni ai României”, a declarat Petru Ghervan.

Rectorul USV, Valentin Popa, a dezvăluit că dânsul a fost cel care i-a cerut lui Petru Ghervan să preia funcția de antrenor principal al echipei de handbal.

„Rugămintea mea a fost ca activitatea sa să se concentreze asupra echipei de seniori. Sunt de părere că trebuie să lucrăm mai mult la atitudinea jucătorilor. Sunt relativ mulțumit de obiectivul stabilit pentru sezonul viitor, însă important este să urcăm pas cu pas și să ne așezăm pe un trend ascendent. Avem tineri talentați care au realizat performanțe deosebite la nivel de juniori și mă aștept ca aceștia să constituie în viitorul apropiat scheletul echipei de seniori. Cred că aceasta este o politică sănătoasă, specifică unui club universitar. Asigur clubul de susținerea noastră financiară, care va fi chiar amplificată. Urez succes echipei în noul sezon și sper ca pandemia să permită desfășurarea unei competiții normale. Abia aștept să merg la meciuri, sper să ajung chiar la meciul de la Cluj, din prima etapă. De asemenea, îi invit pe fanii noștri să se vaccineze, ca să poată participa pe viu la această frumoasă competiție”, a precizat rectorul USV.

Consiliul Local Suceava a alocat Clubului Sportiv Universitar suma de 2.500.000 de lei pentru anul în curs, edilul Ion Lungu anunțând că echipa de handbal va beneficia de susținere totală din partea primăriei.

„Ne aflăm în fața unui nou început. Doresc să-i mulțumesc lui Adrian Chiruț, care are meritul său în ceea ce privește salvarea de la retrogradare, dar pe de altă parte salut revenirea lui Petru Ghervan la cârma echipei, ceea ce reprezintă o garanție a faptului că ceea ce ne propunem azi se poate duce la îndeplinire. Mi-aș dori să facem performanță în continuare, pentru că, prin rezultatele obținute, și amintesc aici de acea finală de cupă europeană din 2009, CSU a devenit echipa fanion a județului. Vom susține activ în continuare handbalul și tinerii talentați care vin din urmă și aștept ca procedurile de licitație în privința construirii sălii polivalente să se încheie cât mai curând. Conducerea Companiei Naționale de Investiții m-a asigurat că din momentul semnării contractului lucrarea va fi gata în termen de doi ani”, a declarat Ion Lungu.

CSU din Suceava va începe pregătirile pentru ediția viitoare de campionat a Ligii Zimbrilor, luni, 12 iulie. Pe 29 august, în runda inaugurală, „universitarii” vor evolua pe terenul nou promovatei Universitatea Cluj.