Spitalele din județul Suceava aproape că au revenit complet la situația de dinainte de pandemie, în condițiile în totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 este de trei, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 17.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 23.059 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate două persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate trei persoane.

Din totalul celor 527 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, doi pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19 (forme medii), 13 pacienți sunt în zona tampon și 512 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 292 de paturi libere, din care 83 pentru pacienți Covid-19, 185 în sectorul non-Covid și 24 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile șase paturi pentru pacienți Covid, sunt 29 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienții Covid-19, și 23 pentru pacienții non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un pacient diagnosticat cu Covid-19 (prezentând forme medii), două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus și sunt 24 de locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid nu este internat nici un pacient, două locuri fiind disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19 sau persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19 sau persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 27 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orășenesc Gura Humorului nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19 sau persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 8 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Boli Cronice Siret sunt două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de trei, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 17.

La nivelul județului sunt disponibile 163 de locuri libere Covid și 40 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus, sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Total persoane vaccinate la nivelul județului Suceava: 89.471, din care 79356 persoane cu rapel.