Comisarul-șef Florin Valy Finiș, fost șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava a admis propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, iar comisarul-șef Florin Valy Finiș își va petrece următoarea perioadă în spatele gratiilor. Soluția de la Tribunalul Suceava nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Fostul șef de la Permise și Înmatriculări este acuzat de comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată.
”În perioada 2018 - 2020, inculpatul Finiș Florin Valy, în calitățile menționate (la data faptelor șef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava, ofițer responsabil pe linie de înmatriculări auto în cadrul Compartimentului Înmatriculări și Evidență a Vehiculelor Rutiere și ofițer examinator auto), ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 70 lei și 500 euro), care nu i se cuveneau, pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B”, se arată într-un comunicat al DNA.
Procurorii mai spun că mai sunt cercetate penale și alte 10 persoane fizice, în cazul acestora fiind dispuse și măsuri preventive.
Anchetatorii au mai făcut precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.