Sucevenii dornici să se relaxeze în aer liber au din nou la dispoziție toate facilitățile zonei de agrement Tătărași.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că prima zonă de agrement a municipiului funcționează în totalitate, după ce au fost ridicate o serie de restricții impuse de pandemie, mai ales că în municipiu nu mai sunt înregistrate cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

“Funcționează și zona debarcaderului cu bărci, hidrobiciclete, dar și terenurile de sport”, a precizat Ion Lungu.

Anterior a fost deschisă și zona de joacă pentru copii, la care accesul a fost interzis, tot din motive de restricții sanitare.

În același timp, edilul sucevean a precizat că au fost efectuate o serie de lucrări de reparații, după ce o alunecare de teren a afectat o porțiune a zonei de agrement.

„Am reparat acolo ce era de reparat. Acum se lucrează la documentația tehnică pentru ceea ce trebuie consolidat. Am mutat foișorul care avea probleme, sus, la intrarea în zona de agrement, s-a amplasat altfel. S-a reparat porțiunea de trotuar afectată. Rămâne în continuare să înlăturăm cauzele care duc la această alunecare de teren. Se lucrează la partea de documentație tehnică”, a spus Ion Lungu, menționând că acum situația este staționară și că alunecarea nu mai înaintează.

Zona de agrement Tătărași se întinde pe 7,5 hectare de teren, din care suprafața iazurilor este de 10.000 mp (un hectar).