Prefectura Suceava a informat că în cursul zilei de joi, în spitalele din județ mai sunt doar șase pacienți Covid. Cel mai mare număr de pacienți cu noul coronavirus sunt în Spitalul Municipal Rădăuți. Aici sunt internați trei pacienți cu forme medii de boală. În Spitalul Județean Suceava sunt doar doi pacienți, tot cu o formă medie de boală. Și în spitalul din Vatra Dornei mai este internat un singur pacient Covid.

Potrivit aceleiași surse, joi dimineața, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de23.057 de persoane declarate vindecate.

În județ, în ultimele 24 de ore au fost internatetrei persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate cinci persoane.

În total, Spitalul Județean Suceava sunt internați 535 de pacienți, din care doi sunt diagnosticați cu Covid-19, nouă pacienți sunt în zona tampon și 524 pacienți sunt cu alte afecțiuni. Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 286 de paturi libere, din care 83 pentru pacienți Covid-19,175 în sectorul non-Covid și 28 pentru zona tampon.

La unitatea de terapie intensivă a Spitalului Județean sunt disponibile șase paturi pentru pacienți Covid, sunt 32 de ventilatoare libere, din careșase pentru pacienții Covid-19 și 26 pentru pacienții non- Covid.

În spitalele din județ mai sunt disponibile 160 de locuri libere Covid și 44 de locuri pentru zona tampon.