28 de noi cazuri de Covid s-au înregistrat marți, 21 septembrie, în școlile sucevene. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a transmis că este vorba de un preșcolar, 13 elevi și 14 cadre didactice. Preșcolarul infectat cu SARS-CoV-2 provine de la Grădinița cu Program Prelungit (GPP) „Așchiuță” Suceava. Au mai fost depistați pozitiv la Covid-19 doi elevi de la învățământul primar: de la Școala Gimnazială Dănila, Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava; 5 elevi de la învățământul gimnazial: de la Școala Gimnazială Dănila, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava (2 elevi), Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret; 6 elevi de la învățământul liceal: de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc (2 elevi), Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava (2 elevi), Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni.

Printre cadrele didactice cu Covid din unitățile școlare sucevene se numără 3 profesori pentru învățământ preșcolar: de la Grădinița cu Program Normal (GPN) Poiana Stampei, GPN Slatina, GPN „Luminița” Siret; 4 profesori pentru învățământ primar: de la Școala Gimnazială Milișăuți, Școala Gimnazială „Alexandru Lăpușneanu” Slatina, Școala Gimnazială Dornești, Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret; 5 profesori de la învățământul gimnazial: de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți, Școala Gimnazială Nr. 3 Baia, Școala Gimnazială Satu Mare, Școala Gimnazială Mitocu Dragomirnei, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava; 2 profesori de la învățământul liceal: de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspectorul școlar Ioan Cezar Anuței, a anunțat că mai multe clase/grupe și-au suspendat activitatea în prezență fizică și au trecut la învățământul online: o grupă de la învățământul preșcolar: de la GPP „Așchiuță” Suceava, o clasă de la învățământul primar: de la Școala Gimnazială Dănila, 5 clase de la învățământul gimnazial: de la Școala Gimnazială Dănila, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava (două clase), Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret; 5 clase de la învățământul liceal: de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc (două clase), Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni.