Locuitorii municipiului Suceava, afectați de pandemia de coronavirus și de creșterea ratei de îmbolnăvire a populației, aproape de nivelul din primăvara anului trecut, când a fost impusă carantina, au la dispoziție un număr de telefon direct la cabinetul primarului Ion Lungu.

Măsura, gândită pentru a veni în sprijinul celor din categorii mai vulnerabile, a fost anunțată miercuri dimineață de către edilul Sucevei, în condițiile în care orașul a ajuns la o incidență a îmbolnăvirilor de Covid -19 de 7,17 la mia de locuitori și se anunță noi restricții și măsuri suplimentare de protecție.

“De astăzi funcționează din nou acel telefon direct cu cetățenii municipiului Suceava – 0230210678. Rog cetățenii municipiului Suceava care au probleme să sune la acest număr de telefon, la cabinetul primarului, unde vor fi de serviciu de la 8 dimineața până la 20.00, de luni până sâmbătă inclusiv, consilierii mei personali, care vor prelua problemele dvs. Încercăm să vă ajutăm, iar cele care sunt mai greu de rezolvat vor ajunge la cunoștința mea”, a spus primarul Ion Lungu, care a procedat la fel și în primăvara anului trecut.

El a dat și exemple care au fost semnalate anterior la acest număr de teledon, direct - probleme legate de aprovizionarea cu medicamente, apă, mâncare, dar nu sunt excluse și alte situații cu care se confruntă oamenii.

“Începând de astăzi lucrăm cu acest telefon direct, iar cei care au probleme îi rugăm să sune. Ne adresăm în special persoanelor de vârsta a III-a, care se tem să iasă din casă pentru că rata de infectare este destul de mare”, a adăugat Ion Lungu.

Anul trecut, în urma solicitărilor, consilierii primarului și angajați din Primăria Suceava au mers în teren și s-au ocupat de rezolvarea problemelor semnalate.