Un eveniment de anvergură care se înscrie în seria manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române, „Ștafeta Veteranilor”, care presupune purtarea unei ștafete, în alergare, în special de militari în rezervă, pe trasee care însumează 3.800 de kilometri, prin țară, a ajuns, luni, și la Suceava. 

Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație. Punctul final de întâlnire va fi municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupație de Armata României, la data de 25 octombrie 1944, la finalul celei de-a doua mari conflagrații mondiale.

În încercarea de a reconstitui în mod fidel trei dintre drumurile bătătorite odinioară de militari, participanții poposesc la fiecare monument edificat în memoria străbunilor eroi, care s-au jertfit pentru libertatea și independența patriei.

În centrul Sucevei, oprirea s-a făcut la statuia „Bucovina Înaripată”, monument al eroilor și martirilor Bucovinei.  

Pompierii militari suceveni, împreună cu voluntari ISU Suceava, sunt reprezentați la Ștafeta Veteranilor de Sorin Mihalescul, Ancuța Hulubiac, Adriana Cușnir, Ciprian Anofriesei și Radu Gălățan. Aceștia aleargă pe Traseul Roșu, pentru care s-a dat startul în data de 12 octombrie, pe ruta Chișinău - Suceava - Satu Mare.