Sucevenii care vor să beneficieze de subvențiile acordate pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece pot depune deja cererile completate, inclusiv pentru suplimentul de energie, care se acordă pe tot timpul anului.

Imediat după ce a fost publicat în Monitorul Oficial noul formular privind acordarea acestor facilități pentru consumatorii vulnerabili, Primăria Suceava l-a trimis la tipografie, fiind printate 5.000 de astfel de cereri, care sunt puse la dispoziție sucevenilor.

“Solicitările privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței pot fi depuse începând de astăzi. În situația celor care locuiesc în condominii, formularul de cerere și declarația pe propria răspundere pot fi procurate de la asociațiile de proprietari pentru ajutorul la energie termică, electrică și gaze.

Ajutorul la lemne, energie electrică și gaz metan pentru cei care locuiesc la casă și nu sunt arondați sau constituiți în asociații de proprietari se pot fi obținute de la Primăria Municipiului Suceava și primăria din Burdujeni - Direcția de Asistență Socială”, a anunțat luni viceprimarul Lucian Harșovschi.

Pot beneficia de acest ajutor persoanele care obțin un venit mediu net lunar de până la 1.386 lei/persoană - în cazul familiilor; sau 2.053 lei pentru persoanele singure.

Cererea completată și documentele doveditoare pot fi depuse până la data de 15 noiembrie 2021, pentru a beneficia de indemnizație începând cu luna noiembrie.

 

Utile:

Cererea pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței
https://drive.google.com/file/d/1T97vgtMstW9F_VuIP0ZadzWUInrmObgY/view

 

https://www.monitorulsv.ro/Local/2021-10-12/Ajutoarele-pentru-incalzirea-locuintelor-in-2021-pot-fi-obtinute-si-de-cei-cu-venituri-de-2000-de-lei

 

https://www.monitorulsv.ro/Local/2021-10-13/Bunurile-care-pot-duce-la-pierderea-ajutorului-pentru-incalzirea-locuintei