Un nou accident mortal s-a produs, din păcate, joi dimineață, chiar pe o trecere de pietoni, victimă fiind o femeie în vârstă de 67 de ani, care, a rezultat din cercetări, a traversat drumul regulamentar, pe locul marcat. Accidentul a avut loc pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, la Dorna Candrenilor.

Din cercetările preliminare ale polițiștilor a rezultat că, în jurul orei 7.15 dimineață, un șofer din Poiana Stampei, Dumitru Vasiluț, aflat la volanul unui autoturism cu care rula pe direcția spre Poiana Stampei, a acroșat-o violent, în zona trecerii de pietoni, pe Aurica Haliuc, în vârstă de 67 de ani, impactul fiind fatal pentru femeie.  

Cercetările ulterioare au arătat că impactul a fost pe trecerea de pietoni, iar victima a fost proiectată la aproximativ zece metri distanță. Cu alte cuvinte, șoferul a circulat extrem de imprudent, în localitate, cu viteză mare.

Bărbatul implicat în accident a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, iar pe numele său a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Șoferul nu are circumstanțe agravante legate de lipsă permis sau alcool, însă s-a apreciat pericolul public existent prin modul în care a condus, în localitate și în apropierea unei treceri de pietoni marcate și semnalizate corespunzător.

Polițiștii de la Vatra Dornei continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Procurorul de caz va decide ce măsuri va lua mai departe față de șofer.