Un bărbat în vârstă de 68 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu, a ajuns în arest, reținut 24 de ore, fiind pus sub acuzare pentru fapte halucinante. Acesta conducea un tractor, fiind în stare de ebrietate, a acroșat ușor un pieton, după care, enervat de reacția acestuia, a coborât din vehicul, a fugit după el și l-a lovit cu levierul în cap.

Faptele s-au petrecut pe 3 decembrie, iar în urma completării probatoriului, pe 8 decembrie, autorul a fost reținut 24 de ore.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, pe 3 decembrie, în jurul orei 15.45, G.Ș., victima, se deplasa pe jos, spre casă, pe drumul comunal din Ciprian Porumbescu. În momentul în care a ajuns în dreptul cimitirului ortodox din localitate, din spate a venit un tractor, vehiculul acroşându-l uşor pe pieton în zona fesieră. Acesta a luat o piatră și a spart parbrizul din faţă al tractorului condus de inculpat.

Tractoristul a coborât, a fugit după pieton, iar după ce l-a ajuns l-a lovit cu un levier în zona capului. Victima a suferit leziuni care necesită 11-12 zile de îngrijiri medicale.

Sesizați prin 112, polițiștii l-au găsit pe tractorist acasă, fiind vorba de Vasile Moroșan.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat concentrația de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, individul a refuzat să se deplaseze la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice.

Inculpatul a fost pus sub acuzare și reținut 24 de ore, pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și refuzul de recoltare a probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Prin ordonanța procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului inculpatul a fost plasat, după cele 24 de ore de arest, sub control judiciar.