Un număr mare de suceveni s-au grăbit să își achite taxele și impozitele locale pentru 2022 din prima zi în care au fost posibile aceste operațiuni la ghișeele Primăriei Suceava.

Taxele și impozitele au rămas la același nivel ca și în 2021, 2020 și 2019, iar pentru plata anticipata pe întreg anul, până la 31 martie, se acordă o bonificație de 10%.

Contribuabilii buni-platnici s-au prezentat la intrare chiar de la primele ore ale dimineții, formându-se cozi în fața sediului administrației locale, în ciuda temperaturilor scăzute și a pandemiei.

Cozile s-au menținut și după începerea programului de lucru, la 08.00 dimineața, fiind luate măsuri de distanțare între cei aflați la rând, în instituție și afară, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Prezența a sute de suceveni veniți să își achite obligațiile către bugetul local, la ghișee, chiar din prima zi, pare să fie o adevărată tradiție, de ani și ani de zile, nefiind afectată nici de introducerea mijloacelor alternative de plată, precum cea online sau prin transfer în cont.

Printre cei care au ales mijloacele alternative de plată se numără și viceprimarul Lucian Harșovschi, care de ani de zile plătește taxele și impozitele online, chiar din prima zi.

„Taxele și impozitele locale se pot plăti începând de luni, 10 ianuarie. La fel ca în anii precedenți, acestea nu se majorează. Eu am plătit online în această dimineață și îi încurajez pe toți sucevenii să facă la fel, este mult mai simplu, se evită cozile și aglomerația. Având în vedere contextul actual, recomand plata online, pe www.ghiseul.ro, unde informațiile se procesează după 48 de ore, pentru cei care își fac cont”, a spus Lucian Harșovschi.

Pentru cei care vor să facă plata la casieriile primăriei (numerar sau card), programul va fi extins, de marți, 11 ianuarie, în intervalul 08:00 – 18:00, doar în prima zi fiind deschise până la ora 14.00.

Persoanele fizice dar și cele juridice care achită taxele pentru întregul an, până la data de 31 martie, beneficiază de o reducere de 10% (aplicată pentru impozitul pe teren, clădiri și mijloace de transport).