Polițiștii de la Rădăuți, Cajvana și Solca au efectuat mai multe controale, la final de săptămână, cu privire la cum respectă localurile publice regulile impuse privind prevenirea răspândirii Covid-19, în special cu privire la ora de închidere.

Un caz mai aparte a fost constatat în Rădăuți, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în apropiere de sediul Poliției municipiului Rădăuți. În jurul orei 22.30, în barul situat la parterul hotelului Geralds, polițiștii au depistat circa 50 de persoane care efectuau consumație. Absurdă sau nu, legislația nu permite funcționarea barurilor după ora 22.00. Administratorul societății a fost amendat cu 1.000 de lei, pentru nerespectarea programului de funcționare, în baza Legii 55/2020, privind combaterea efectelor pandemiei. Polițiștii, cu sprijinul jandarmilor, au evacuat persoanele din local. Barul a fost verificat din nou și aproape de miezul nopții, constatându-se că administratorul s-a conformat dispoziției de închidere.

Anterior, pe 7 ianuarie, administratorul unui bar din Arbore a fost amendat cu 2.000 de lei, după ce a fost depistat a doua oară cu clienți în local pe timp de noapte.

La un alt bar, din Cajvana au fost găsiți zece clienți în interior, după ora 1.00 din noapte.

Doar în ultima săptămână polițiștii au efectuat 14.073 de verificări ale persoanelor aflate în carantină, izolare sau în cadrul unor acțiuni punctuale. Au fost identificate 82 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite prin lege, cele mai multe încălcând măsurile de protecție individuală dar și șapte persoane care nu au respectat măsura carantinei. În ultima săptămână polițiștii au aplicat 93 de amenzi, în valoare de 40.000 de lei, pe legislația de prevenire Covid-19.